Lähde etänä mukaan matkalla Italiaan. Mennään Venetsian kautta Firenzeen ja sieltä Grassinan Ateljeetaloon. Tutkitaan miten maisema muuttuu valon mukana, sekä tutustutaan Firenzen taidehistoriaan maalaamalla.

Kurssin maisemateemaisia maalaustehtäviä voit suorittaa vaikka omaa mökkimaisemaa tarkkaillen.

Italia -teemainen verkkokurssi sisältää maalaus- ja piirustustehtäviä, joissa tutkitaan taidemaalarin silmin miten valo kulkee maisemassa, sekä tutustutaan Firenzen taidehistoriaan ja harjoitellaan piirtämään ja maalaamaan renessanssiajan taiteilijoita mukaillen. Kurssilla pääset etänä mukaan matkalleni Venetsian kautta Grassinan Ateljeetaloon, joka on 12kilometriä Firenzestä.

Kurssi sisältää tekstiä, kuvia, vähän videoitakin sekä aiheen mukaisia maalaustehtäviä. Kurssi ei sisällä opettajan läsnäoloa, eikä tehtävien arviointia. Maisema-aiheisia tehtävisä voit tehdä myös vaikka esim. omalla kesämökilläsi tai muussa maisemassa tutkien siellä valoa, mutta niitä voit maalata myös suoraan kurssin kuvista. Kurssin voit suorittaa käyttäen niitä värejä, joilla muutenkin maalaat ja piirrät. Ei ole tarvetta ostaa mitään erikoistarvikkeita. Kurssi sopii aloittelijoille ja harrastajille.Kurssin sisältö: